Kuřecí Gordon Bleu
Ingredience
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
8 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Strouhanka |
125 g |
Sůl |
5 g |
Šunka dušená |
50 g |
Sýr Gruyére |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kuřecích prsíček vykrojíme velké řízky. Proříznuté porce rozevřeme, položíme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso je rozklepeme na tloušťku 3 mm. Prsíčka osolíme, naplníme šunkou a sýrem a přehneme.
- Prsíčka obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Můžeme je smažit hned, nebo je přikryjeme a nejdříve necháme 15 minut chladit.
- Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj kuřecí prsíčka a 10 minut je z každé strany dozlatova smažíme, strouhanka má být křupavá a maso dobře propečené. Hotové porce vyjmeme, necháme je osušit na papírových ubrouscích. Řízky podáváme vcelku nebo je nakrájíme na plátky.