Kuřecí Gordon Bleu

Kuřecí Gordon Bleu - obrázek

Ingredience


Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 8 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Strouhanka 125 g
Sůl 5 g
Šunka dušená 50 g
Sýr Gruyére 50 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kuřecích prsíček vykrojíme velké řízky. Proříznuté porce rozevřeme, položíme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso je rozklepeme na tloušťku 3 mm. Prsíčka osolíme, naplníme šunkou a sýrem a přehneme.
  2. Prsíčka obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Můžeme je smažit hned, nebo je přikryjeme a nejdříve necháme 15 minut chladit.
  3. Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj kuřecí prsíčka a 10 minut je z každé strany dozlatova smažíme, strouhanka má být křupavá a maso dobře propečené. Hotové porce vyjmeme, necháme je osušit na papírových ubrouscích. Řízky podáváme vcelku nebo je nakrájíme na plátky.