Lionská kuřecí prsa
Ingredience
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Řeřicha |
30 g |
Vývar drůbeží |
150 ml |
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Provensálské koření |
5 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na marinádu: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, nasekanou petržel, provensálské koření, podle chuti pepř a sůl. Prsa v marinádě několikrát obrátíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat.
- Prsa vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích. Osolíme je a lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepneme.
- Na velkou pánev nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo.
- Prsa dáme kůží dolů do pánve a 10 minut je smažíme. Potom je obrátíme a smažíme dalších 10 minut, až jsou dozlatova a uvnitř dobře propečená. Vyjmeme a udržujeme teplá. Z pánve slijeme tuk a odstraníme příliš zhnědlé připečeniny.
- Na pánev přilijeme vývar a vaříme asi 8 minut, aby se svařil na 2-3 polévkové lžíce.
- Prsíčka servírujeme na vrstvě řeřichy, přelité horkou šťávou, ozdobené nasekanou petrželovou natí.