Lionská kuřecí prsa

Ingredience


Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Řeřicha 30 g
Vývar drůbeží 150 ml
Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Provensálské koření 5 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na marinádu: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, nasekanou petržel, provensálské koření, podle chuti pepř a sůl. Prsa v marinádě několikrát obrátíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat.
  2. Prsa vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích. Osolíme je a lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepneme.
  3. Na velkou pánev nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo.
  4. Prsa dáme kůží dolů do pánve a 10 minut je smažíme. Potom je obrátíme a smažíme dalších 10 minut, až jsou dozlatova a uvnitř dobře propečená. Vyjmeme a udržujeme teplá. Z pánve slijeme tuk a odstraníme příliš zhnědlé připečeniny.
  5. Na pánev přilijeme vývar a vaříme asi 8 minut, aby se svařil na 2-3 polévkové lžíce.
  6. Prsíčka servírujeme na vrstvě řeřichy, přelité horkou šťávou, ozdobené nasekanou petrželovou natí.