Falešný ovar z hříbků

Ingredience


Bujón zlatý hovězí 30 g
Chléb samožitný 400 g
Hříbky čerstvé 600 g
Křen 120 g
Máslo čerstvé 80 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pravé hříbky očistíme, omyjeme a větší rozkrojíme. Malé plodnice, pokud jsme si jisti, že nejsou červavé, necháme vcelku. Křen očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a dáme do misky.
  2. V hrnci uvaříme z 1 litru vody hovězí bujon z kostky. Když se vaří přibližně 3-4 minuty, vložíme do něj houby, ztlumíme teplotu a vaříme je přesně 25 minut. Pak je vyjmeme sítem, rozdělíme na talíře, polijeme horkým rozpuštěným máslem.
  3. "Ovarové" hříbky podáváme s křenem a tmavým chlebem.