Falešný ovar z hříbků
Ingredience
Bujón zlatý hovězí |
30 g |
Chléb samožitný |
400 g |
Hříbky čerstvé |
600 g |
Křen |
120 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pravé hříbky očistíme, omyjeme a větší rozkrojíme. Malé plodnice, pokud jsme si jisti, že nejsou červavé, necháme vcelku. Křen očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a dáme do misky.
- V hrnci uvaříme z 1 litru vody hovězí bujon z kostky. Když se vaří přibližně 3-4 minuty, vložíme do něj houby, ztlumíme teplotu a vaříme je přesně 25 minut. Pak je vyjmeme sítem, rozdělíme na talíře, polijeme horkým rozpuštěným máslem.
- "Ovarové" hříbky podáváme s křenem a tmavým chlebem.