Francouzské kuřecí závitky
Ingredience
Džem brusinkový |
1 polévková lžíce |
Kuřecí stehna |
1000 g |
Vývar drůbeží |
150 ml |
Cibule |
80 g |
Kaštany jedlé |
125 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
10 g |
Slanina vepřová |
25 g |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehna vykostíme a kůži na nich ponecháme.
- Nádivku: na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou jen zpěníme.
- Přidáme nadrobno nakrájené kaštany a za občasného míchání je 5 minut osmahneme. Odstavíme, přisypeme strouhanku, petržel, podle chuti sůl a pepř a směs spojíme vejcem.
- Porce stehen několikrát lehce nakrojíme a rozklepeme paličkou. Osolíme je a opepříme. Rozdělíme na ně nádivku. Stočíme do tvaru závitku a dobře uzavřeme párátky.
- Plněná stehna dáme v jedné vrstvě na pekáček a 20-25 minut pečeme
- v předehřáté troubě při 190 °C, závitky během pečení podléváme teplou vodou a poléváme vypečenou šťávou.
- Závitky vyjmeme z pekáčku, odstraníme z nich párátka a uchováme v teple.
- Do výpeku po pečení nalijeme vývar a vaříme jen tak dlouho, až se rozvaří všechny připečeniny. Do hustého základu přidáme brusinkový džem a jen krátce rozvaříme dohladka. Omáčku podle chuti přisolíme, můžeme ji i přecedit.