Francouzské kuřecí závitky

Ingredience


Džem brusinkový 1 polévková lžíce
Kuřecí stehna 1000 g
Vývar drůbeží 150 ml
Cibule 80 g
Kaštany jedlé 125 g
Máslo čerstvé 15 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 10 g
Slanina vepřová 25 g
Strouhanka 30 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna vykostíme a kůži na nich ponecháme.
  2. Nádivku: na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou jen zpěníme.
  3. Přidáme nadrobno nakrájené kaštany a za občasného míchání je 5 minut osmahneme. Odstavíme, přisypeme strouhanku, petržel, podle chuti sůl a pepř a směs spojíme vejcem.
  4. Porce stehen několikrát lehce nakrojíme a rozklepeme paličkou. Osolíme je a opepříme. Rozdělíme na ně nádivku. Stočíme do tvaru závitku a dobře uzavřeme párátky.
  5. Plněná stehna dáme v jedné vrstvě na pekáček a 20-25 minut pečeme
  6. v předehřáté troubě při 190 °C, závitky během pečení podléváme teplou vodou a poléváme vypečenou šťávou.
  7. Závitky vyjmeme z pekáčku, odstraníme z nich párátka a uchováme v teple.
  8. Do výpeku po pečení nalijeme vývar a vaříme jen tak dlouho, až se rozvaří všechny připečeniny. Do hustého základu přidáme brusinkový džem a jen krátce rozvaříme dohladka. Omáčku podle chuti přisolíme, můžeme ji i přecedit.