Rozmarýnové jehněčí a pečené brambory
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Brambory |
1 kg |
Česnek |
4 stroužek |
Jehněčí kotlety |
8 ks |
Olej olivový jedlý |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Rozmarýn čerstvý |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na polovině oleje v pekáčku opečeme maso z každé strany, tak aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.
- Vyndáme, přidáme zbytek oleje, na čtvrtky pokrájené brambory a opékáme 5 minut, přidáme rozmarýn, stroužky neloupaného česneku
- a maso.
- Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme pekáč a pečeme 20 minut, potom položíme navrch třešňová rajčátka a pokapeme octem.
- Pečeme ještě 5 minut.
- Podáváme z pekáče.