Rozmarýnové jehněčí a pečené brambory

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Brambory 1 kg
Česnek 4 stroužek
Jehněčí kotlety 8 ks
Olej olivový jedlý 3 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Rozmarýn čerstvý 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na polovině oleje v pekáčku opečeme maso z každé strany, tak aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.
  2. Vyndáme, přidáme zbytek oleje, na čtvrtky pokrájené brambory a opékáme 5 minut, přidáme rozmarýn, stroužky neloupaného česneku
  3. a maso.
  4. Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme pekáč a pečeme 20 minut, potom položíme navrch třešňová rajčátka a pokapeme octem.
  5. Pečeme ještě 5 minut.
  6. Podáváme z pekáče.