Ravioli s vepřovým a krůtím masem
Ingredience
Voda pitná |
4 l |
Mouka pšeničná hladká |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Šalvěj čerstvá |
2 hrst |
Sýr Parmezán |
70 g |
Krůtí maso |
115 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
45 g |
Sýr Ricotta |
65 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
150 g |
Víno bílé |
30 ml |
Voda pitná |
20 ml |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si nádivku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, vložíme mleté vepřové a krůtí maso spolu s čerstvou šalvějí a rozmarýnem. Smažíme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme.
- Podlijeme vínem a znovu promícháme. Vaříme 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Poté vložíme masovou směs do mísy a necháme vychladnout.
- K masu přimícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, vejce a dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Vše promícháme.
- Zatímco se náplň dusí, smícháme mouku, sůl a vejce a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.
- Vytvoříme podél jednoho dlouhého okraje těsta v pravidelných rozestupech 11 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku.
- Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
- Pomocí zvlněného krájecího kolečka vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou.
- Ravioli rozložíme v jedné vrstvě na pomoučněnou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout. Celkem bychom měli získat 90 ks raviol.
- Těstoviny vaříme v osolené vodě 5 minut.
- Zatímco se ravioli vaří, necháme vzpěnit máslo, nasypeme lístky čerstvé šalvěje a za stálého míchání smažíme na prudkém ohni, až listy v másle pění.
- Hotové ravioli slijeme, polovinu vložíme do mísy. Posypeme polovinou nastrouhaného parmezánu a přelijeme polovinou šalvějového másla. Postup opakujeme s druhou polovinou těstovin. Ihned podáváme ozdobené několika lístky šalvěje. K dochucení nabídneme nastrouhaný parmezán v misce zvlášť.