Ravioli s vepřovým a krůtím masem

Ingredience


Voda pitná 4 l
Mouka pšeničná hladká 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Máslo čerstvé 50 g
Šalvěj čerstvá 2 hrst
Sýr Parmezán 70 g
Krůtí maso 115 g
Máslo čerstvé 25 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 45 g
Sýr Ricotta 65 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 150 g
Víno bílé 30 ml
Voda pitná 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si nádivku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, vložíme mleté vepřové a krůtí maso spolu s čerstvou šalvějí a rozmarýnem. Smažíme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme.
  2. Podlijeme vínem a znovu promícháme. Vaříme 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Poté vložíme masovou směs do mísy a necháme vychladnout.
  3. K masu přimícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, vejce a dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Vše promícháme.
  4. Zatímco se náplň dusí, smícháme mouku, sůl a vejce a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.
  5. Vytvoříme podél jednoho dlouhého okraje těsta v pravidelných rozestupech 11 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku.
  6. Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
  7. Pomocí zvlněného krájecího kolečka vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou.
  8. Ravioli rozložíme v jedné vrstvě na pomoučněnou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout. Celkem bychom měli získat 90 ks raviol.
  9. Těstoviny vaříme v osolené vodě 5 minut.
  10. Zatímco se ravioli vaří, necháme vzpěnit máslo, nasypeme lístky čerstvé šalvěje a za stálého míchání smažíme na prudkém ohni, až listy v másle pění.
  11. Hotové ravioli slijeme, polovinu vložíme do mísy. Posypeme polovinou nastrouhaného parmezánu a přelijeme polovinou šalvějového másla. Postup opakujeme s druhou polovinou těstovin. Ihned podáváme ozdobené několika lístky šalvěje. K dochucení nabídneme nastrouhaný parmezán v misce zvlášť.