Mrkvový nákyp s rozinkami

Ingredience


Citrony 0.25 ks
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Cukr vanilka 30 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 0.25 l
Mrkev kořen 6 ks
Rozinky tmavé 30 g
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Strouhanka 30 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Voda pitná 1.2 l
Máslo čerstvé 20 g
Strouhanka 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev očistíme, uvaříme a nastrouháme nebo prolisujeme. V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a strouhanou citronovou kůrou. Poté vmícháme mrkev, rozinky, mletou skořici, strouhanku navlhčenou mlékem a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  2. Směs promícháme, rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut.
  3. Hotový nákyp posypeme ihned cukrem a ještě teplý podáváme.