Mrkvový nákyp s rozinkami
Ingredience
Citrony |
0.25 ks |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
30 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
0.25 l |
Mrkev kořen |
6 ks |
Rozinky tmavé |
30 g |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Strouhanka |
30 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1.2 l |
Máslo čerstvé |
20 g |
Strouhanka |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mrkev očistíme, uvaříme a nastrouháme nebo prolisujeme. V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a strouhanou citronovou kůrou. Poté vmícháme mrkev, rozinky, mletou skořici, strouhanku navlhčenou mlékem a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- Směs promícháme, rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut.
- Hotový nákyp posypeme ihned cukrem a ještě teplý podáváme.