Vydatný guláš hovězí
Ingredience
Cibule |
225 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Houby sušené |
25 g |
Hovězí maso přední |
600 g |
Hovězí vývar základní |
3 dl |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
4 polévková lžíce |
Pomeranče |
1 ks |
Rajčata |
225 g |
Víno červené |
1.5 dl |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 135 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme cibule a osmahneme do zlatova. Vyndáme a udržujeme stranou v teple. Do pánve dáme hovězí maso pokrájené na kousky a pět minut smažíme ze všech stran. Přidáme zpět cibule, přilijeme víno, vývar, oregano a cukr a vše promícháme. Přemístíme směs do zapékací mísy.
- Pomeranč oloupeme a kůru pokrájíme na pruhy. Na plátky pokrájíme dužinu. Plátky i s kůrou přidáme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 105 minut.
- Necháme v misce bobtnat sušené houby cca 30 minut se 4 lžícemi teplé vody. Spaříme, oloupeme a rozkrojíme půlky rajčat. Přidáme rajčata, houby a vodu v které byly namočené do zapékací mísy a zapékáme ještě 20 minut. Podáváme teplé.