Vydatný guláš hovězí

Ingredience


Cibule 225 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Houby sušené 25 g
Hovězí maso přední 600 g
Hovězí vývar základní 3 dl
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Oregano čerstvé 4 polévková lžíce
Pomeranče 1 ks
Rajčata 225 g
Víno červené 1.5 dl
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme cibule a osmahneme do zlatova. Vyndáme a udržujeme stranou v teple. Do pánve dáme hovězí maso pokrájené na kousky a pět minut smažíme ze všech stran. Přidáme zpět cibule, přilijeme víno, vývar, oregano a cukr a vše promícháme. Přemístíme směs do zapékací mísy.
  2. Pomeranč oloupeme a kůru pokrájíme na pruhy. Na plátky pokrájíme dužinu. Plátky i s kůrou přidáme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 105 minut.
  3. Necháme v misce bobtnat sušené houby cca 30 minut se 4 lžícemi teplé vody. Spaříme, oloupeme a rozkrojíme půlky rajčat. Přidáme rajčata, houby a vodu v které byly namočené do zapékací mísy a zapékáme ještě 20 minut. Podáváme teplé.