Jahodová bowle s broskvemi

Ingredience


Broskve 2 ks
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Jahody zahradní 500 g
Likér pomerančový 2 polévková lžíce
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Máta 1 ks
Víno bílé 350 ml
Víno šumivé (sekt) 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Broskve omyjeme, osušíme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Jahody omyjeme, osušíme a podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.
  2. Limetkovou šťávu rozmícháme s cukrem a likérem.
  3. Broskve a jahody vložíme do skleněné mísy a zakapeme připravenou likérovou směsí. Necháme 2 hodiny v chladu.
  4. Potom ovoce zalijeme vychlazeným vínem a sektem. Ozdobíme lístky máty.