Jahodová bowle s broskvemi
Ingredience
Broskve |
2 ks |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
500 g |
Likér pomerančový |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Máta |
1 ks |
Víno bílé |
350 ml |
Víno šumivé (sekt) |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Broskve omyjeme, osušíme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Jahody omyjeme, osušíme a podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.
- Limetkovou šťávu rozmícháme s cukrem a likérem.
- Broskve a jahody vložíme do skleněné mísy a zakapeme připravenou likérovou směsí. Necháme 2 hodiny v chladu.
- Potom ovoce zalijeme vychlazeným vínem a sektem. Ozdobíme lístky máty.