Maso hovězí na tamarindu
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Kari listy |
4 ks |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Koriandr celý |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Tamarind |
125 g |
Voda pitná |
1.5 dl |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tamarind necháme přes noc ve vodě. Procedíme a tekutinu uschováme. Tamarind, cukr, strouhaný zázvor, česnek, rajčatový protlak, sůl a pokrájenou cibuli vložíme do mixéru a rozmixujeme.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme semínka černé hořčice a přikryjeme pánev. Když semínka přestanou skákat, přidáme koriandr, kmín, nakrájenou chilli papričku, listy kari a smažíme, dokud všechno koření nezmění barvu. Přidáme pokrájené hovězí maso a smažíme, dokud maso nezhnědne.
- Přidáme pokrájenou červenou papriku, garam masalu, směs s tamarindem a uschovanou tekutinu a podusíme 25 minut.
- Podáváme teplé, ozdobené čerstvým koriandrem.