Maso hovězí na tamarindu

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Garam masala 1 kávová lžička
Hořčičné semínko 1 kávová lžička
Hovězí maso zadní 750 g
Kari listy 4 ks
Kmín římský 1 kávová lžička
Koriandr celý 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Tamarind 125 g
Voda pitná 1.5 dl
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tamarind necháme přes noc ve vodě. Procedíme a tekutinu uschováme. Tamarind, cukr, strouhaný zázvor, česnek, rajčatový protlak, sůl a pokrájenou cibuli vložíme do mixéru a rozmixujeme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme semínka černé hořčice a přikryjeme pánev. Když semínka přestanou skákat, přidáme koriandr, kmín, nakrájenou chilli papričku, listy kari a smažíme, dokud všechno koření nezmění barvu. Přidáme pokrájené hovězí maso a smažíme, dokud maso nezhnědne.
  3. Přidáme pokrájenou červenou papriku, garam masalu, směs s tamarindem a uschovanou tekutinu a podusíme 25 minut.
  4. Podáváme teplé, ozdobené čerstvým koriandrem.