Plněné agnolotti s omáčkou z vodky

Ingredience


Sýr Parmezán 1 hrst
Voda pitná 3.5 l
Mouka pšeničná hladká 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Česnek 2 stroužek
Olej olivový 15 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 60 ml
Skořice mletá 2 špetka
Slanina vepřová 75 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 250 g
Víno červené 120 ml
Voda pitná 20 ml
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Smetana čerstvá ke šlehání 250 ml
Sůl 5 g
Sýr Gorgonzola 115 g
Vodka 45 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si nádivku. V pánvi osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme za stálého míchání dozlatova. Vložíme mleté vepřové maso, prolisovaný česnek a skořici. Dochutíme solí a pepřem. Mírně povaříme 5 minut. Často mícháme a snažíme se kousky oddělit na co nejmenší.
  2. Dolijeme vínem a důkladně promícháme. Vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso hotové a poměrně suché. Maso vložíme do mísy a necháme vychladnout.
  3. K masové směsi přimícháme vejce a nakrájenou petržel. Promícháme.
  4. Suroviny na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.
  5. V pravidelných rozestupech si vytvoříme 10 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto stlačíme kolem nádivky tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
  6. Polovinou zvlněného kráječe na ravioli vykrojíme kolem nádivky půlměsíček.
  7. Agnolotti položíme na pomoučněnou utěrku, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme se zbývajícím těstem.
  8. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut.
  9. Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, přilijeme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Mícháme do rozpuštění sýra. Přilijeme vodku a dochutíme solí a pepřem. Znovu promícháme.
  10. Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Můžeme servírovat.