Langoše s kysanou smetanou
Ingredience
Droždí |
42 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
2.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g |
Olej slunečnicový |
3 dl |
Smetana zakysaná15% |
2.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme do ní celou kostku kvasnic, přidáme vlažné mléko, 2,5 dl zakysané smetany, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto.
- Těsto zakryjeme a dáme do chladničky.
- Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek. Bochánek těsta zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.
- Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.