Základní rajčatová omáčka

Ingredience


Bazalka 40 g
Česnek 5 stroužek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 kg
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Spodek rajčat nařízneme do kříže, dáme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme stroužky nevyloupaného česneku, zahřejeme troubu na 200°C a pečeme 15-20 minut.
  2. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  3. Rajčata i česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Dáme do mísy, přidáme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a bazalku, dobře promícháme.