Základní rajčatová omáčka
Ingredience
Bazalka |
40 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Spodek rajčat nařízneme do kříže, dáme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme stroužky nevyloupaného česneku, zahřejeme troubu na 200°C a pečeme 15-20 minut.
- Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- Rajčata i česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Dáme do mísy, přidáme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a bazalku, dobře promícháme.