Slavnostní kuře s vínem

Ingredience


Cibulka jarní 125 g
Citronová kůra 10 g
Citronová šťáva 40 ml
Jogurt bílý 150 g
Kuřecí maso vařené 500 g
Majonéza 300 ml
Marmeláda meruňková 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Omáčka Kari 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Řeřicha 30 g
Sůl 5 g
Víno červené 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a asi 2 minuty smažíme. Přidáme kari omáčku a zahříváme ještě 1 minutu.
  2. Vlijeme červené víno, přidáme rajský protlak, citronovou kůru a šťávu. Nepřikrýváme a průběžně promícháváme, svařujeme na 4 polévkové lžíce. Směs přecedíme do misky, přikryjeme a dáme chladit.
  3. Přes síto prolisujeme meruňkovou marmeládu a přimícháme ji do směsi kari s červeným vínem. Přidáme jogurt, majonézu, podle chuti sůl, pepř a dohromady smícháme. Omáčka by měla být hustá a mít barvu světlé slámy.
  4. Přimícháme kousky kuřecího masa, ozdobíme řeřichou a podáváme.