Slavnostní kuře s vínem
Ingredience
Cibulka jarní |
125 g |
Citronová kůra |
10 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Jogurt bílý |
150 g |
Kuřecí maso vařené |
500 g |
Majonéza |
300 ml |
Marmeláda meruňková |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Omáčka Kari |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Řeřicha |
30 g |
Sůl |
5 g |
Víno červené |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a asi 2 minuty smažíme. Přidáme kari omáčku a zahříváme ještě 1 minutu.
- Vlijeme červené víno, přidáme rajský protlak, citronovou kůru a šťávu. Nepřikrýváme a průběžně promícháváme, svařujeme na 4 polévkové lžíce. Směs přecedíme do misky, přikryjeme a dáme chladit.
- Přes síto prolisujeme meruňkovou marmeládu a přimícháme ji do směsi kari s červeným vínem. Přidáme jogurt, majonézu, podle chuti sůl, pepř a dohromady smícháme. Omáčka by měla být hustá a mít barvu světlé slámy.
- Přimícháme kousky kuřecího masa, ozdobíme řeřichou a podáváme.