Mexické hovězí
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Hnědá rýže |
225 g |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Limetka |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
0.5 ks |
Paprika zelená |
0.5 ks |
Paprika žlutá |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
200 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
225 g |
Solamyl - bramborový škrob |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tortilla |
8 ks |
Voda pitná |
7 dl |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velkého hrnce nasypeme rýži a zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté necháme 5 minut stát a rýži scedíme.
- Do velkého hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a smažíme dvě minuty. Přidáme pokrájené papriky, jednu nakrájenou chilli, česnek a hovězí maso pokrájené na proužky. Dusíme pod pokličkou 4 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř a rajčatový protlak.
- Smícháme solamyl s 4 lžícemi vody a přilijeme do hrnce. Podusíme pod pokličkou 10 minut.
- Salsu si připravíme smícháním rajčat, pokrájené jarní cibulky, chilli, limetkové šťávy a koriandru. Osolíme, opepříme a necháme stát 10 minut.
- Tortilly ohříváme 40 vteřin dle návodu na balíčku v mikrovlnné troubě.
- Pokrm ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s tortillami, rýží a salsou.