Mexické hovězí

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Hnědá rýže 225 g
Hovězí maso zadní 500 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Limetka 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika červená 0.5 ks
Paprika zelená 0.5 ks
Paprika žlutá 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 200 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 225 g
Solamyl - bramborový škrob 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tortilla 8 ks
Voda pitná 7 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velkého hrnce nasypeme rýži a zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté necháme 5 minut stát a rýži scedíme.
  2. Do velkého hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a smažíme dvě minuty. Přidáme pokrájené papriky, jednu nakrájenou chilli, česnek a hovězí maso pokrájené na proužky. Dusíme pod pokličkou 4 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř a rajčatový protlak.
  3. Smícháme solamyl s 4 lžícemi vody a přilijeme do hrnce. Podusíme pod pokličkou 10 minut.
  4. Salsu si připravíme smícháním rajčat, pokrájené jarní cibulky, chilli, limetkové šťávy a koriandru. Osolíme, opepříme a necháme stát 10 minut.
  5. Tortilly ohříváme 40 vteřin dle návodu na balíčku v mikrovlnné troubě.
  6. Pokrm ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s tortillami, rýží a salsou.