Kachna plněná ovocem pečená na pivu

Ingredience


Banány 1 ks
Hrušky 1 ks
Jablka 1 ks
Kachna domácí 1 ks
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 700 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky a jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, sloupnuté banány nakrájíme na plátky.
  2. Kachnu očistíme, osolíme (i uvnitř), posypeme kmínem a vložíme na pekáč. Do břišní dutiny vložíme ovoce, kachnu podlijeme pivem, vložíme do předehřáté trouby a pod poklicí pečeme. V průběhu pečení kachnu přeléváme výpekem, vidlicí propícháme tučnější místa, aby vytékalo sádlo.
  3. Zhruba po hodině odstraníme poklici a pečeme, až je maso měkké a kůrka křupavá.