Kachna plněná ovocem pečená na pivu
Ingredience
Banány |
1 ks |
Hrušky |
1 ks |
Jablka |
1 ks |
Kachna domácí |
1 ks |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
700 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hrušky a jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, sloupnuté banány nakrájíme na plátky.
- Kachnu očistíme, osolíme (i uvnitř), posypeme kmínem a vložíme na pekáč. Do břišní dutiny vložíme ovoce, kachnu podlijeme pivem, vložíme do předehřáté trouby a pod poklicí pečeme. V průběhu pečení kachnu přeléváme výpekem, vidlicí propícháme tučnější místa, aby vytékalo sádlo.
- Zhruba po hodině odstraníme poklici a pečeme, až je maso měkké a kůrka křupavá.