Husa s jablky pečená na pivu

Ingredience


Cibule 2 ks
Husa domácí 1 ks
Jablka 2 ks
Mléko polotučné 100 ml
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Husu očistíme, uvnitř i vně osolíme a necháme alespoň hodinu v chladu. Poté celou husu potřeme mlékem, vložíme ji do pekáče, ten vložíme bez poklice do hodně vyhřáté trouby a pečeme. Po deseti minutách teplotu snížíme, husu podlijeme skleničkou piva a pečeme.
  2. Zhruba po dvou hodinách k huse přidáme cibule nakrájené na čtvrtky a jablka bez jádřinců nakrájená na čtvrtky.
  3. Během pečení husu propichujeme, aby vytekl tuk, podléváme pivem a poléváme výpekem.