Husa s jablky pečená na pivu
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Husa domácí |
1 ks |
Jablka |
2 ks |
Mléko polotučné |
100 ml |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Husu očistíme, uvnitř i vně osolíme a necháme alespoň hodinu v chladu. Poté celou husu potřeme mlékem, vložíme ji do pekáče, ten vložíme bez poklice do hodně vyhřáté trouby a pečeme. Po deseti minutách teplotu snížíme, husu podlijeme skleničkou piva a pečeme.
- Zhruba po dvou hodinách k huse přidáme cibule nakrájené na čtvrtky a jablka bez jádřinců nakrájená na čtvrtky.
- Během pečení husu propichujeme, aby vytekl tuk, podléváme pivem a poléváme výpekem.