Olomoucké tvarůžky v bramboráku

Ingredience


Brambory 800 g
Česnek 8 stroužek
Majoránka 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 7 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.5 l
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
Sýr Tvarůžky 300 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nastrouháme na struhadle do větší mísy. Přidáme majoránku, smetanu, sůl a pepř. Žloutky dobře promícháme s prolisovaným česnekem a vlijeme do bramborové směsi, přisypeme mouku a vše smícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do surovin v míse.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, naběračkou naléváme těsto a smažíme, ale jen z jedné strany. Přesně stejně usmažíme další bramborák. Pečeme až do spotřebování připraveného těsta.
  3. Sýr a tvarůžky nastrouháme na širším struhadle. Vezmeme jeden bramborák, na neopečenou stranu dáme nastrouhaný sýr s tvarůžky a přikryjeme druhým bramborákem, opět s neopečenou stranou. Spojené a naplněné bramboráky trochu přimáčkneme k sobě, aby zůstaly lépe spojené a dáme do fritézy dopéct.