Olomoucké tvarůžky v bramboráku
Ingredience
Brambory |
800 g |
Česnek |
8 stroužek |
Majoránka |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
7 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
0.5 l |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
Sýr Tvarůžky |
300 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Oloupané brambory nastrouháme na struhadle do větší mísy. Přidáme majoránku, smetanu, sůl a pepř. Žloutky dobře promícháme s prolisovaným česnekem a vlijeme do bramborové směsi, přisypeme mouku a vše smícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do surovin v míse.
- Na pánvi rozpálíme olej, naběračkou naléváme těsto a smažíme, ale jen z jedné strany. Přesně stejně usmažíme další bramborák. Pečeme až do spotřebování připraveného těsta.
- Sýr a tvarůžky nastrouháme na širším struhadle. Vezmeme jeden bramborák, na neopečenou stranu dáme nastrouhaný sýr s tvarůžky a přikryjeme druhým bramborákem, opět s neopečenou stranou. Spojené a naplněné bramboráky trochu přimáčkneme k sobě, aby zůstaly lépe spojené a dáme do fritézy dopéct.