Hovězí ražniči s olivami a rajčaty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
450 g |
Ocet Sherry |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1.5 dl |
Olivy zelené |
32 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
6 ks |
Rajčata Cherry |
16 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso nakrájíme na 24 stejně velkých kusů. Napícháme je na 8 dřevěných grilovacích jehel střídavě s cherry rajčaty a polovinou zelených oliv.
- Připravíme si omáčku smícháním olivového oleje, sherry octa, soli, pepře a rozetřeného stroužku česneku.
- Na pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a osmažíme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a olivy a smažíme 3 minuty. Přidáme petrželku, citronovou šťávu a udržujeme teplé. Použijeme jako přílohu.
- Kebaby grilujeme na olejem potřeném rožni či mřížce cca 10 minut. Potíráme je a často obracíme.
- Podáváme s rajčatovou přílohou.