Hovězí ražniči s olivami a rajčaty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 0.5 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 450 g
Ocet Sherry 1 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 1.5 dl
Olivy zelené 32 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 6 ks
Rajčata Cherry 16 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso nakrájíme na 24 stejně velkých kusů. Napícháme je na 8 dřevěných grilovacích jehel střídavě s cherry rajčaty a polovinou zelených oliv.
  2. Připravíme si omáčku smícháním olivového oleje, sherry octa, soli, pepře a rozetřeného stroužku česneku.
  3. Na pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a osmažíme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a olivy a smažíme 3 minuty. Přidáme petrželku, citronovou šťávu a udržujeme teplé. Použijeme jako přílohu.
  4. Kebaby grilujeme na olejem potřeném rožni či mřížce cca 10 minut. Potíráme je a často obracíme.
  5. Podáváme s rajčatovou přílohou.