Teplý kuřecí salát s mangem

Ingredience


Avokádo 1 ks
Kuřecí prsa 600 g
Mango 1 ks
Paprika mletá sladká 5 g
Řeřicha 30 g
Rum 4 polévková lžíce
Salát hlávkový 200 g
Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 10 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, ocet, papriku, chilli, česnek, kmín a podle chuti sůl.
  2. Kuřecí maso promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme několik minut marinovat.
  3. Čtyři talíře vyložíme salátovými listy a řeřichou, na ně poklademe plátky avokáda a manga.
  4. Pánev rozehřejeme a vyklopíme na ni hranolky kuřecího masa s marinádou. Za stálého míchání zprudka 5–6 minut dozlatova smažíme, maso musí být dobře propečené.
  5. Vyjmeme z pánve kuřecí maso a vyrovnáme je na plátky manga a avokáda.
  6. Pánev vrátíme na oheň a přilijeme rum. Asi minutu jej necháme bublat a stále mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Horkou rumovou šťávou polijeme porce masa, mírně posypeme paprikou a servírujeme.