Teplý kuřecí salát s mangem
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Mango |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Řeřicha |
30 g |
Rum |
4 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
200 g |
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
10 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, ocet, papriku, chilli, česnek, kmín a podle chuti sůl.
- Kuřecí maso promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme několik minut marinovat.
- Čtyři talíře vyložíme salátovými listy a řeřichou, na ně poklademe plátky avokáda a manga.
- Pánev rozehřejeme a vyklopíme na ni hranolky kuřecího masa s marinádou. Za stálého míchání zprudka 5–6 minut dozlatova smažíme, maso musí být dobře propečené.
- Vyjmeme z pánve kuřecí maso a vyrovnáme je na plátky manga a avokáda.
- Pánev vrátíme na oheň a přilijeme rum. Asi minutu jej necháme bublat a stále mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Horkou rumovou šťávou polijeme porce masa, mírně posypeme paprikou a servírujeme.