Slaninové válečky se švestkami a datlemi

Ingredience


Anglická slanina 10 dkg
Datle sušené bezpeckaté 30 ks
Mandle loupané 30 ks
Paprika mletá uzená 2 kávová lžička
Slanina vepřová 10 dkg
Švestky sušené vypeckované 30 ks
Sýr Čedar 100 g
Víno portské 275 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené švestky opláchneme horkou vodou, osušíme a místo pecek vložíme mandle. Naskládané do misky je zalijeme portským vínem a dáme je marinovat (nejméně půl hodiny, ale můžeme je nechat i přes noc). Všechny takto připravené švestky ovineme plátky sušené slaniny a upevníme párátkem.
  2. Sýr nakrájíme na malé kostičky, které vkládáme do datlí. Plátky anglické slaniny poprášíme z jedné strany paprikou a tou samou stranou ovineme každou datli a zajistíme párátkem.
  3. Datle i švestky naskládáme na plech s pečicím papírem a dáme na 6 až 10 minut do trouby rozpálené na 220°C. Slanina musí získat zlatou barvu a měla by být krásně křupavá. Po vyjmutí plechu z trouby vyndáme párátka a necháme vychladnout.