Slaninové válečky se švestkami a datlemi
Ingredience
Anglická slanina |
10 dkg |
Datle sušené bezpeckaté |
30 ks |
Mandle loupané |
30 ks |
Paprika mletá uzená |
2 kávová lžička |
Slanina vepřová |
10 dkg |
Švestky sušené vypeckované |
30 ks |
Sýr Čedar |
100 g |
Víno portské |
275 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Sušené švestky opláchneme horkou vodou, osušíme a místo pecek vložíme mandle. Naskládané do misky je zalijeme portským vínem a dáme je marinovat (nejméně půl hodiny, ale můžeme je nechat i přes noc). Všechny takto připravené švestky ovineme plátky sušené slaniny a upevníme párátkem.
- Sýr nakrájíme na malé kostičky, které vkládáme do datlí. Plátky anglické slaniny poprášíme z jedné strany paprikou a tou samou stranou ovineme každou datli a zajistíme párátkem.
- Datle i švestky naskládáme na plech s pečicím papírem a dáme na 6 až 10 minut do trouby rozpálené na 220°C. Slanina musí získat zlatou barvu a měla by být krásně křupavá. Po vyjmutí plechu z trouby vyndáme párátka a necháme vychladnout.