Pečené čtverečky se sýrem a slaninou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Chilli paprička sušená 0.5 kávová lžička
Chilli paprička zelená 4 ks
Sýr Čedar 400 g
Sýr ementálského typu 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malý pekáček vyložíme slaninou. Sýry čedar i ementál nastrouháme nahrubo, promícháme je s čerstvými chilli papričkami bez semínek a nakrájenými na nudličky i s drcenou sušenou chilli papričkou a rozprostřeme na slaninu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut, aby se sýr rozpustil a na povrchu mírně zezlátl.
  2. Chvíli potom, co vyjmeme pekáček z trouby, slijeme opatrně co nejvíce vypečeného tuku. Sýr se slaninou necháme v pekáčku přes noc vychladnout, potom ho vyklopíme a nakrájíme na úhledné čtverečky.