Bramborová omeleta s uzeným masem

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Máslo čerstvé 10 g
Moravské uzené maso 300 g
Olej slunečnicový 2 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 16% (pochoutková) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1 cm a na pánvi na rozpáleném oleji dorůžova opečeme. Opečené brambory dáváme hned na máslem vymazaný plech, následně je osolíme a opepříme.
  2. Uzené maso nakrájíme na tenké plátky a skládáme je na opečené brambory. Zalijeme smetanou a rozšlehanými vejci.
  3. Vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme přibližně 20 minut.
  4. Ještě horkou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem.