Bramborová omeleta s uzeným masem
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Moravské uzené maso |
300 g |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana 16% (pochoutková) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1 cm a na pánvi na rozpáleném oleji dorůžova opečeme. Opečené brambory dáváme hned na máslem vymazaný plech, následně je osolíme a opepříme.
- Uzené maso nakrájíme na tenké plátky a skládáme je na opečené brambory. Zalijeme smetanou a rozšlehanými vejci.
- Vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme přibližně 20 minut.
- Ještě horkou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem.