Krůtí prsa na česneku
Ingredience
Krůtí prsa |
1200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Řeřicha |
30 g |
Sůl |
5 g |
Vývar drůbeží |
300 ml |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Citronová kůra |
10 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Estragon |
10 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Marináda: smícháme slunečnicový olej, citronovou kůru a šťávu, cibuli, drcený česnek, nasekaný estragon a tymián. Krůtí prsa marinádou obalíme, přikryjeme a necháme 8 hodin v chladničce marinovat. Občas je obrátíme.
- Maso osolíme, opepříme a dáme na pekáč, přecedíme marinádu a maso s ní podlijeme. Přikryjeme alobalem a 60 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Po 20 minutách pečení odstraníme fólii, aby se krůta opekla pěkně dohněda.
- Do nejsilnějších částí zapíchneme jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, je maso propečené. Vyjmeme je z pekáče a během přípravy šťávy je udržujeme teplé.
- Pekáč postavíme na oheň, výpek zaprášíme moukou a dobře ji provaříme. Přilijeme vývar a nejméně 3 minuty povaříme.
- Krůtu ozdobíme řeřichou, šťávu podáváme zvlášť.