Krůtí prsa na česneku

Ingredience


Krůtí prsa 1200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Řeřicha 30 g
Sůl 5 g
Vývar drůbeží 300 ml
Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Citronová kůra 10 g
Citronová šťáva 40 ml
Estragon 10 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Tymián čerstvý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marináda: smícháme slunečnicový olej, citronovou kůru a šťávu, cibuli, drcený česnek, nasekaný estragon a tymián. Krůtí prsa marinádou obalíme, přikryjeme a necháme 8 hodin v chladničce marinovat. Občas je obrátíme.
  2. Maso osolíme, opepříme a dáme na pekáč, přecedíme marinádu a maso s ní podlijeme. Přikryjeme alobalem a 60 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Po 20 minutách pečení odstraníme fólii, aby se krůta opekla pěkně dohněda.
  3. Do nejsilnějších částí zapíchneme jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, je maso propečené. Vyjmeme je z pekáče a během přípravy šťávy je udržujeme teplé.
  4. Pekáč postavíme na oheň, výpek zaprášíme moukou a dobře ji provaříme. Přilijeme vývar a nejméně 3 minuty povaříme.
  5. Krůtu ozdobíme řeřichou, šťávu podáváme zvlášť.