Placky z chleba se sýrem
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
200 g |
Kopřiva |
200 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
4 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
Sýr Gorgonzola |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z krajíčků chleba odloupneme kůrku a střídku namočíme ve vlažném mléce. Přidáme vejce, osolíme, opepříme a dobře promícháme, až vznikne hladké těstíčko.
- V pánvi rozehřejeme kousek másla a usmažíme z těsta 8 placiček.
- Gogonzolu nakrájíme nadrobno a ementál nastrouháme nahrubo. Smícháme se 60 gramy změklého másla a nakonec do krému vmícháme posekanou kopřivu.
- Placičky pomažeme sýrovým krémem a ihned ještě teplé podáváme.