Květák jako mozeček
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Květák |
600 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
7 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vodu, osolíme lžičkou soli a v ní uvaříme květák, který dáme vychladnout.
- Na pánvi v rozehřátém oleji dozlatova zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozporcovaný květák, trochu osmažíme. V misce rozkvedláme vejce, které vylijeme na pánev, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme až do ztuhnutí vajíček. Ale pozor, vejce nemůžou být moc tuhá.