Krůtí prsa s jablečným vínem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Krůtí prsa |
750 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
150 g |
Paprika žlutá |
150 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
30 g |
Sůl |
5 g |
Víno jablečné |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do pekáče nalijeme olej a rozpustíme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, přidáme kousky krůtího masa a 5 minut zprudka ze všech stran smažíme. Vyjmeme je a necháme na teple.
- Pekáč odstavíme na mírnější oheň, přidáme kolečka cibule, drcený česnek, červenou a žlutou papriku nakrájenou na nudličky. Zeleninu 5 minut smažíme, až začne měknout.
- Do pekáče vrátíme krůtí maso, zalijeme jablečným vínem a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, aby maso změklo.
- Děrovanou naběračkou přemístíme zeleninu a maso na vyhřátý servírovací talíř. Pekáč postavíme na sporák a průběžně promícháváme, omáčku svaříme, aby zhoustla. Ochutnáme ji, osolíme a opepříme.
- Polijeme omáčkou maso a zeleninu, ozdobíme nasekanou petrželí a servírujeme.