Krůtí prsa s jablečným vínem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Krůtí prsa 750 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Paprika červená 150 g
Paprika žlutá 150 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 30 g
Sůl 5 g
Víno jablečné 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pekáče nalijeme olej a rozpustíme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, přidáme kousky krůtího masa a 5 minut zprudka ze všech stran smažíme. Vyjmeme je a necháme na teple.
  2. Pekáč odstavíme na mírnější oheň, přidáme kolečka cibule, drcený česnek, červenou a žlutou papriku nakrájenou na nudličky. Zeleninu 5 minut smažíme, až začne měknout.
  3. Do pekáče vrátíme krůtí maso, zalijeme jablečným vínem a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, aby maso změklo.
  4. Děrovanou naběračkou přemístíme zeleninu a maso na vyhřátý servírovací talíř. Pekáč postavíme na sporák a průběžně promícháváme, omáčku svaříme, aby zhoustla. Ochutnáme ji, osolíme a opepříme.
  5. Polijeme omáčkou maso a zeleninu, ozdobíme nasekanou petrželí a servírujeme.