Pečené chlebíčky ke guláši
Ingredience
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Droždí |
100 g |
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
0.5 dl |
Mouka pšeničná hladká |
1 kg |
Sádlo škvařené |
6 polévková lžíce |
Sezam - semena |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 120 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mléko nalijeme do hrníčku, trochu zahřejeme, přidáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek, který necháme v teple vykynout.
- Máslo a sádlo rozehřejeme, osolíme, vylijeme do misky, přidáme kvásek, pomalu přidáváme mouku a vařečkou vypracujeme těsto, které vyklopíme na vál a rukama zpracováváme, až se přestane lepit na ruce. Přikryjeme a dáme na teplé místo kynout na 60 minut.
- Pomocí menší naběračky rukama tvarujeme housky, skládáme je na pečicím papírem vyložený plech a necháme 60 minut kynout.
- Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem, posolíme, posypeme kmínem a sezamovými semínky a pečeme v troubě přibližně 60 minut.