Pečené chlebíčky ke guláši

Ingredience


Cukr krupice 2 kávová lžička
Droždí 100 g
Kmín celý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 0.5 dl
Mouka pšeničná hladká 1 kg
Sádlo škvařené 6 polévková lžíce
Sezam - semena 1 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko nalijeme do hrníčku, trochu zahřejeme, přidáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek, který necháme v teple vykynout.
  2. Máslo a sádlo rozehřejeme, osolíme, vylijeme do misky, přidáme kvásek, pomalu přidáváme mouku a vařečkou vypracujeme těsto, které vyklopíme na vál a rukama zpracováváme, až se přestane lepit na ruce. Přikryjeme a dáme na teplé místo kynout na 60 minut.
  3. Pomocí menší naběračky rukama tvarujeme housky, skládáme je na pečicím papírem vyložený plech a necháme 60 minut kynout.
  4. Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem, posolíme, posypeme kmínem a sezamovými semínky a pečeme v troubě přibližně 60 minut.