Slovácký guláš
Ingredience
Brambory |
150 g |
Cibule |
4 ks |
Hovězí maso přední |
300 g |
Kečup ostrý |
2 polévková lžíce |
Klobása - Čabajka |
250 g |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za častého míchání pečeme 20 minut, aby se zatáhlo maso. Posypeme sladkou paprikou, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí, vložíme do trouby, kde pečeme asi 40 minut.
- Klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, vytáhneme hrnec z trouby a připravené suroviny přimícháme k masu. Zamícháme, zalijeme vodou, vrátíme zpátky dopéct na 20 minut.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přimícháme kečup, přidáme do hrnce s masem a na sporáku pod poklicí dovaříme ještě 20 minut.
- Uvařený guláš posypeme majoránkou a nadrobno nasekanou pažitkou.