Slovácký guláš

Ingredience


Brambory 150 g
Cibule 4 ks
Hovězí maso přední 300 g
Kečup ostrý 2 polévková lžíce
Klobása - Čabajka 250 g
Majoránka 2 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za častého míchání pečeme 20 minut, aby se zatáhlo maso. Posypeme sladkou paprikou, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí, vložíme do trouby, kde pečeme asi 40 minut.
  2. Klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, vytáhneme hrnec z trouby a připravené suroviny přimícháme k masu. Zamícháme, zalijeme vodou, vrátíme zpátky dopéct na 20 minut.
  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přimícháme kečup, přidáme do hrnce s masem a na sporáku pod poklicí dovaříme ještě 20 minut.
  4. Uvařený guláš posypeme majoránkou a nadrobno nasekanou pažitkou.