Vinařský salát s krůtím masem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
120 g |
Citronová kůra |
10 g |
Hroznové víno |
125 g |
Krůtí prsa |
1200 g |
Majonéza |
200 ml |
Mango |
1 ks |
Mrkev kořen |
80 g |
Ořechy vlašské |
90 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Petržel - nať |
30 g |
Řeřicha |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velkého hrnce dáme cibuli, mrkev, petržel, citronovou kůru, celý pepř, bobkový list, krůtí maso a sůl. Přikryjeme a asi 1 hodinu velmi zvolna vaříme, až maso změkne. Odstavíme a maso necháme ve vývaru úplně vychladnout.
- Maso vyndáme z vývaru a obereme maso. Kůži a kosti odstraníme
- a maso nakrájíme na kostky. Maso dáme do velké mísy a přidáme
- majonézu. Zamícháme, aby se maso majonézou stejnoměrně obalilo.
- Na talíře dáme vrstvu řeřichy a na ni rozdělíme krůtí směs. Po okrajích ji obložíme kostičkami manga a hroznovým vínem, posypeme ořechy a podáváme při pokojové teplotě.