Vinařský salát s krůtím masem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 120 g
Citronová kůra 10 g
Hroznové víno 125 g
Krůtí prsa 1200 g
Majonéza 200 ml
Mango 1 ks
Mrkev kořen 80 g
Ořechy vlašské 90 g
Pepř černý celý 3 g
Petržel - nať 30 g
Řeřicha 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velkého hrnce dáme cibuli, mrkev, petržel, citronovou kůru, celý pepř, bobkový list, krůtí maso a sůl. Přikryjeme a asi 1 hodinu velmi zvolna vaříme, až maso změkne. Odstavíme a maso necháme ve vývaru úplně vychladnout.
  2. Maso vyndáme z vývaru a obereme maso. Kůži a kosti odstraníme
  3. a maso nakrájíme na kostky. Maso dáme do velké mísy a přidáme
  4. majonézu. Zamícháme, aby se maso majonézou stejnoměrně obalilo.
  5. Na talíře dáme vrstvu řeřichy a na ni rozdělíme krůtí směs. Po okrajích ji obložíme kostičkami manga a hroznovým vínem, posypeme ořechy a podáváme při pokojové teplotě.