Soufflé au chocolat
Ingredience
Čokoláda hořká |
125 g |
Cukr moučkový |
125 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mléko plnotučné |
30 g |
Piškoty dětské |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V mléce rozpustíme nalámanou čokoládu a na mírném ohni ji umícháme. Do mísy vsypeme cukr a utřeme se žloutky a rozdrobenými piškoty. Poté za stálého šlehání přidáme rozpuštěnou čokoládu, přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, do kterého jsme přidali špetku soli a 25 g cukru.
- Směs vlijeme do vymazané nákypové formy a v mírně vyhřáté troubě zvolna pečeme cca 15-20 minut. Posypeme cukrem a ihned podáváme.