Soufflé au chocolat

Ingredience


Čokoláda hořká 125 g
Cukr moučkový 125 g
Máslo čerstvé 10 g
Mléko plnotučné 30 g
Piškoty dětské 20 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mléce rozpustíme nalámanou čokoládu a na mírném ohni ji umícháme. Do mísy vsypeme cukr a utřeme se žloutky a rozdrobenými piškoty. Poté za stálého šlehání přidáme rozpuštěnou čokoládu, přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, do kterého jsme přidali špetku soli a 25 g cukru.
  2. Směs vlijeme do vymazané nákypové formy a v mírně vyhřáté troubě zvolna pečeme cca 15-20 minut. Posypeme cukrem a ihned podáváme.