Hovězí na víně
Ingredience
Celer - nať |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Hovězí maso zadní |
1 kg |
Hřebíček |
2 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
0.75 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 135 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme v hrnci olej a osmahneme pokrájené maso ze všech stran do hněda, vyjmeme ho. Přidáme rozetřený česnek, pokrájené šalotky, bylinky, celer, mrkev, hřebíček a smažíme 5 minut. Na zeleninu položíme maso, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 120 minut, dokud není maso měkké. Vyndáme z hrnce, pokrájíme na plátky a udržujeme teplé.
- Obsah hrnce rozmixujeme, je-li třeba, přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
- Plátky masa podáváme s omáčkou.