Hovězí na víně

Ingredience


Celer - nať 2 ks
Česnek 2 stroužek
Hovězí maso zadní 1 kg
Hřebíček 2 ks
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový oříšek 1 kávová lžička
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Šalotka 4 ks
Sůl 1 špetka
Víno červené 0.75 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme v hrnci olej a osmahneme pokrájené maso ze všech stran do hněda, vyjmeme ho. Přidáme rozetřený česnek, pokrájené šalotky, bylinky, celer, mrkev, hřebíček a smažíme 5 minut. Na zeleninu položíme maso, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 120 minut, dokud není maso měkké. Vyndáme z hrnce, pokrájíme na plátky a udržujeme teplé.
  2. Obsah hrnce rozmixujeme, je-li třeba, přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
  3. Plátky masa podáváme s omáčkou.