Játrová sekaná
Ingredience
Játra vepřová |
500 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Smetana sladká 12% |
2 dl |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vegeta |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vejce 3 ks uvaříme, zchladíme a dáme stranou.
- Umytá játra pomeleme na strojku na maso, přidáme vegetu, sůl, pepř, rozklepneme 3 ks syrových vajec, olej, na tenké plátky nakrájenou papriku, vylijeme smetanu a rukou pořádně promícháme.
- Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostky, přimícháme je k játrům, opatrně lžíci promícháme, vylijeme do sádlem vymazané formy srnčí hřbet a v předehřáté troubě pečeme přibližně 50 minut.
- Upečenou sekanou dáme do ledničky, aby ztuhla.