Játrová sekaná

Ingredience


Játra vepřová 500 g
Olej slunečnicový 1 dl
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Smetana sladká 12% 2 dl
Sůl 2 kávová lžička
Vegeta 2 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce 3 ks uvaříme, zchladíme a dáme stranou.
  2. Umytá játra pomeleme na strojku na maso, přidáme vegetu, sůl, pepř, rozklepneme 3 ks syrových vajec, olej, na tenké plátky nakrájenou papriku, vylijeme smetanu a rukou pořádně promícháme.
  3. Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostky, přimícháme je k játrům, opatrně lžíci promícháme, vylijeme do sádlem vymazané formy srnčí hřbet a v předehřáté troubě pečeme přibližně 50 minut.
  4. Upečenou sekanou dáme do ledničky, aby ztuhla.