Hořící pudink s mandlemi

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Cukr moučkový 140 g
Mandle 170 g
Máslo čerstvé 140 g
Pomerančová kůra 30 g
Rum 30 ml
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Mandle 20 g
Máslo čerstvé 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo dobře utřeme, přidáme cukr, postupně žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, sekanou v cukru naloženou pomerančovou kůru a mícháme cca 30 minut. Poté přidáme 140 g loupaných strouhaných mandlí, tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek loupaných, nahrubo nasekaných mandlí.
  2. Pudinkovou formu vymažeme máslem, vysypeme sekanými mandlemi, vlijeme těsto, uzavřeme a v páře vaříme cca 60 minut.
  3. Hotový pudink vyklopíme na mísu, přelijeme rumem, zapálíme a hořící servírujeme na stůl.