Hořící pudink s mandlemi
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Cukr moučkový |
140 g |
Mandle |
170 g |
Máslo čerstvé |
140 g |
Pomerančová kůra |
30 g |
Rum |
30 ml |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Mandle |
20 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo dobře utřeme, přidáme cukr, postupně žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, sekanou v cukru naloženou pomerančovou kůru a mícháme cca 30 minut. Poté přidáme 140 g loupaných strouhaných mandlí, tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek loupaných, nahrubo nasekaných mandlí.
- Pudinkovou formu vymažeme máslem, vysypeme sekanými mandlemi, vlijeme těsto, uzavřeme a v páře vaříme cca 60 minut.
- Hotový pudink vyklopíme na mísu, přelijeme rumem, zapálíme a hořící servírujeme na stůl.