Zapečené marocké brambory

Ingredience


Brambory 850 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová kůra 50 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Limetková šťáva 70 ml
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar slepičí 800 ml
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
Chilli paprička 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V zapékací míse rozehřejeme olej, vložíme červené cibule nakrájené na kolečka, rozsekané chilli papričky, rozetřený česnek, kmín a smažíme 2 minuty, aby se uvolnilo aroma.
  2. Mezitím předehřejeme troubu na 200 ˚C. Vložíme brambory nakrájené na 5mm plátky, přidáme citronovou kůru, limetkovou šťávu, přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 40 minut, až brambory a zelenina nezměknou.
  3. Vyndáme z trouby, rozdělíme na talíře a porce ozdobíme nasekanou pažitkou a zakysanou smetanou.