Zapečené marocké brambory
Ingredience
Brambory |
850 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová kůra |
50 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Limetková šťáva |
70 ml |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar slepičí |
800 ml |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
Chilli paprička |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 42 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V zapékací míse rozehřejeme olej, vložíme červené cibule nakrájené na kolečka, rozsekané chilli papričky, rozetřený česnek, kmín a smažíme 2 minuty, aby se uvolnilo aroma.
- Mezitím předehřejeme troubu na 200 ˚C. Vložíme brambory nakrájené na 5mm plátky, přidáme citronovou kůru, limetkovou šťávu, přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 40 minut, až brambory a zelenina nezměknou.
- Vyndáme z trouby, rozdělíme na talíře a porce ozdobíme nasekanou pažitkou a zakysanou smetanou.