Mandlové panenky

Ingredience


Koření Steak 7 pepřů 6 polévková lžíce
Mandle pražené solené 150 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 150 g
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Vepřová panenka 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umyté panenky rozkrojíme, na jednu půlku naskládáme solené mandle a druhou půlkou přeložíme.
  2. Sýr nastrouháme na silnějším struhadle, přidáme smetanu a smícháme dohromady.
  3. Na suché pánvi maso zprudka opečeme, potřeme máslem, posypeme červenou paprikou, zakapeme olejem, obalíme v koření na steaky, dáme do zapékací mísy, zalijeme smetanou a sýrem, vložíme do trouby, kde pečeme asi 20 minut. Hotové panenky nakrájíme na porce.