Svíčkové řezy na česneku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Hovězí svíčková |
500 g |
Olej olivový |
1 dl |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Umyté maso nakrájíme přes vlákno na 1 cm hrubé plátky. Na prkénku přes fólii řezy rukou naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí, osolíme, opepříme, naskládáme do nádoby, zalijeme 1 dl olivovým olejem a necháme v chladu na 30 minut uležet.
- Uležené řezy obalíme ve vajíčku a strouhance a na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova osmažíme.