Svíčkové řezy na česneku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Hovězí svíčková 500 g
Olej olivový 1 dl
Olej slunečnicový 2 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 200 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umyté maso nakrájíme přes vlákno na 1 cm hrubé plátky. Na prkénku přes fólii řezy rukou naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí, osolíme, opepříme, naskládáme do nádoby, zalijeme 1 dl olivovým olejem a necháme v chladu na 30 minut uležet.
  2. Uležené řezy obalíme ve vajíčku a strouhance a na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova osmažíme.