Mikulovské tajemství
Ingredience
Banány |
1 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
200 g |
Slivovice |
2 dl |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
2 špetka |
Šunka uzená |
150 g |
Švestky sušené |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené švestky vypeckujeme a namočíme do slivovice na 30 minut. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, každý plátek potřeme máslem, osolíme, posypeme kari kořením, položíme plátek šunky, banán a švestku namočenou v slivovici. Plátek masa přeložíme na půlku, vytvoříme kapsu, kterou spojíme párátkem a obalíme ve strouhance a v rozkvedlaném vejci a zas ve strouhance.
- Smažíme pomalu v pánvi na rozpáleném sádle.