Mikulovské tajemství

Ingredience


Banány 1 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 500 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Sádlo škvařené 200 g
Slivovice 2 dl
Strouhanka 100 g
Sůl 2 špetka
Šunka uzená 150 g
Švestky sušené 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené švestky vypeckujeme a namočíme do slivovice na 30 minut. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, každý plátek potřeme máslem, osolíme, posypeme kari kořením, položíme plátek šunky, banán a švestku namočenou v slivovici. Plátek masa přeložíme na půlku, vytvoříme kapsu, kterou spojíme párátkem a obalíme ve strouhance a v rozkvedlaném vejci a zas ve strouhance.
  2. Smažíme pomalu v pánvi na rozpáleném sádle.