Vepřové žebírko na feferonkách
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
3 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Lečo sterilované |
150 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
100 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
1 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou kotletu rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, trochu naklepeme, nařízneme kraje a na rozpáleném sádle z obou stran opečeme.
- Hotové kotlety vybereme z výpeku a na něm osmažíme na tenké kolečka nakrájenou cibuli na tenké proužky nakrájenou slaninu, nasekané feferonky, na kolečka česnek, na pásky nakrájenou papriku, vylijeme lečo, všechno chvilku podusíme. Na směs položíme kotlety, zalijeme smetanou a necháme projít varem.
- Do hotového jídla nakonec přidám nasekanou petrželovou nať.