Vepřové žebírko na feferonkách

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Feferony 3 ks
Hořčice 2 polévková lžíce
Lečo sterilované 150 g
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 100 g
Slanina vepřová 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kotletu rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, trochu naklepeme, nařízneme kraje a na rozpáleném sádle z obou stran opečeme.
  2. Hotové kotlety vybereme z výpeku a na něm osmažíme na tenké kolečka nakrájenou cibuli na tenké proužky nakrájenou slaninu, nasekané feferonky, na kolečka česnek, na pásky nakrájenou papriku, vylijeme lečo, všechno chvilku podusíme. Na směs položíme kotlety, zalijeme smetanou a necháme projít varem.
  3. Do hotového jídla nakonec přidám nasekanou petrželovou nať.