Domácí langoše

Domácí langoše - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Droždí 42 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 600 g
Olej rostlinný 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z droždí, mléka a cukru zaděláme kvásek, který necháme kynout. Smícháme v míse mouku se solí, přilijeme kvásek, přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
  2. Poté ho vyválíme na placku a vykrájíme kolečka 2cm. Necháme chvíli kynout.
  3. Rozehřejeme olej na pánvi a osmahneme vyválené placky z obou stran.
  4. Osušíme ubrouskem a podáváme.