Domácí langoše
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Droždí |
42 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z droždí, mléka a cukru zaděláme kvásek, který necháme kynout. Smícháme v míse mouku se solí, přilijeme kvásek, přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
- Poté ho vyválíme na placku a vykrájíme kolečka 2cm. Necháme chvíli kynout.
- Rozehřejeme olej na pánvi a osmahneme vyválené placky z obou stran.
- Osušíme ubrouskem a podáváme.