Anglické muffiny
Ingredience
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Rýže loupaná |
25 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse smícháme mouku se sušeným droždím a solí. Přidáme rozpuštěné máslo, 300 ml vlažné vody a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Hněteme ještě 5 minut, zformujeme do koule a vložíme do mísy potřené olejem. Mísu přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teplém místě asi 1 hodinu.
- Tác vyložíme utěrkou, kterou posypeme umletou rýží.
- Těsto na pracovní desce krátce prohněteme a rozdělíme na 10 dílů. Díly zakulatíme a urovnáme na utěrku s rýží. Muffiny lehce zmáčkneme a posypeme zbylou umletou rýží. Pod čistou utěrkou necháme 25 minut dokynout.
- Ve velké pánvi na oleji smažíme muffiny pod pokličkou zvolna asi 10 minut, obrátíme a smažíme ještě 4 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme vychladnout.