Anglické muffiny

Ingredience


Droždí sušené 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 25 g
Mouka pšeničná hladká T 650 450 g
Olej rostlinný 200 ml
Rýže loupaná 25 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku se sušeným droždím a solí. Přidáme rozpuštěné máslo, 300 ml vlažné vody a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Hněteme ještě 5 minut, zformujeme do koule a vložíme do mísy potřené olejem. Mísu přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teplém místě asi 1 hodinu.
  2. Tác vyložíme utěrkou, kterou posypeme umletou rýží.
  3. Těsto na pracovní desce krátce prohněteme a rozdělíme na 10 dílů. Díly zakulatíme a urovnáme na utěrku s rýží. Muffiny lehce zmáčkneme a posypeme zbylou umletou rýží. Pod čistou utěrkou necháme 25 minut dokynout.
  4. Ve velké pánvi na oleji smažíme muffiny pod pokličkou zvolna asi 10 minut, obrátíme a smažíme ještě 4 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme vychladnout.