Šunkové croissanty

Ingredience


Hořčice Bornier - hrubozrnná 2 polévková lžíce
Med včelí 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Plundrové těsto 250 g
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 150 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pracovní desce rozválíme plundrové těsto na plát a rozkrájíme na 6 trojúhelníků.
  2. V misce smícháme med s hořčicí, špetkou soli a pepře. Směsí potřeme trojúhelníky.
  3. Plátky šunky přeložíme úhlopříčně na poloviny a položíme na trojúhelníky těsta. Zavineme od základny k vrcholu do tvaru rohlíku.
  4. Croissanty urovnáme dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
  5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut dozlatova.
  6. Ihned podáváme.