Šunkové croissanty
Ingredience
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Plundrové těsto |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Na pracovní desce rozválíme plundrové těsto na plát a rozkrájíme na 6 trojúhelníků.
- V misce smícháme med s hořčicí, špetkou soli a pepře. Směsí potřeme trojúhelníky.
- Plátky šunky přeložíme úhlopříčně na poloviny a položíme na trojúhelníky těsta. Zavineme od základny k vrcholu do tvaru rohlíku.
- Croissanty urovnáme dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut dozlatova.
- Ihned podáváme.