Špagety s masovými koulemi
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Hovězí maso mleté |
450 g |
Hovězí vývar základní |
2 dl |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Mouka pšeničná celozrnná |
25 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Špagety |
450 g |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Strouhanku nasypeme do misky, přidáme mléko a dáme 30 minut stranou, aby se vsáklo.
- Rozpustíme v pánvi polovinu másla, přidáme mouku a smažíme 2 minuty. Přiléváme postupně hovězí vývar a pět minut povaříme. Vmícháme pokrájená rajčata, cukr, rajčatový protlak a estragon. Osolíme čtvrt lžičkou soli a povaříme 25 minut.
- Ve větší míse smícháme maso, pokrájenou cibuli, papriku a mlékem nasáklou strouhanku a osolíme čtvrt lžičkou soli. Z hmoty utvoříme 14 koulí. Rozehřejeme olej v pánvi a zbývající máslo a osmahneme koule do hněda. Poté přeložíme do zapékací mísy, přelijeme rajčatovou směsí z pánve, přikryjeme a zapékáme v předehřáté troubě 25 minut.
- Špagety uvaříme ve vodě s lžičkou solio na skus. Poté přecedíme a necháme okapat.
- Hovězí koule vyndáme z trouby, necháme chvilku zchladnout a podáváme se špagetami.