Hovězí smažené po paštunsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Jogurt nízkotučný |
1.5 dl |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pískavice řecké seno |
1 kávová lžička |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 135 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme hořčičná semínka, skořici, kmín, česnek, bílý jogurt a pískavici řecké seno. Vmícháme pokrájené hovězí maso a necháme dvě hodiny marinovat.
- Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli, vmícháme zázvor, chilli, pokrájenou papriku, mrkev a minutu smažíme. Přidáme garam masalu a hovězí s marinádou a smažíme 10 minut, dokud není maso měkké.
- Přidáme opražená sezamová semínka a podáváme.