Hovězí smažené po paštunsku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Garam masala 1 kávová lžička
Hořčičné semínko 1 kávová lžička
Hovězí maso zadní 750 g
Jogurt nízkotučný 1.5 dl
Kmín mletý 1 kávová lžička
Mrkev kořen 2 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pískavice řecké seno 1 kávová lžička
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme hořčičná semínka, skořici, kmín, česnek, bílý jogurt a pískavici řecké seno. Vmícháme pokrájené hovězí maso a necháme dvě hodiny marinovat.
  2. Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli, vmícháme zázvor, chilli, pokrájenou papriku, mrkev a minutu smažíme. Přidáme garam masalu a hovězí s marinádou a smažíme 10 minut, dokud není maso měkké.
  3. Přidáme opražená sezamová semínka a podáváme.