Jehněčí kýta s majoránkou na pivu

Ingredience


Jehněčí kýta 800 g
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 60 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 700 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a ze všech stran osmažíme na másle s olejem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, přilijeme pivo. Směs zamícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
  2. Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Výpek zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě. Omáčku chvilku povaříme.