Jehněčí kýta s majoránkou na pivu
Ingredience
Jehněčí kýta |
800 g |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
700 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
60 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a ze všech stran osmažíme na másle s olejem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, přilijeme pivo. Směs zamícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Výpek zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě. Omáčku chvilku povaříme.