Roláda z jehněčího masa pečená na pivu

Ingredience


Jehněčí hřbet 1.5 kg
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Olej rostlinný 60 ml
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 500 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Česnek 8 stroužek
Med včelí 2 polévková lžíce
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 80 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí hřbet očistíme, zbavíme tuku a rozřízneme na plát. Z medu, prolisovaného česneku, soli a piva umícháme směs.
  2. Plát potřeme směsí, stočíme z něj roládu, převážeme potravinářským provázkem a pod fólií necháme přes noc v chladu.
  3. Druhý den roládu ze všech stran osmažíme na másle s olejem, maso osolíme, posypeme majoránkou, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě.
  4. Když je roláda poloměkká, odstraníme poklici a pečeme, až maso zezlátne a je měkké.
  5. Během pečení roládu obrátíme a poléváme výpekem.