Roláda z jehněčího masa pečená na pivu
Ingredience
Jehněčí hřbet |
1.5 kg |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
500 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Česnek |
8 stroužek |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
80 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Jehněčí hřbet očistíme, zbavíme tuku a rozřízneme na plát. Z medu, prolisovaného česneku, soli a piva umícháme směs.
- Plát potřeme směsí, stočíme z něj roládu, převážeme potravinářským provázkem a pod fólií necháme přes noc v chladu.
- Druhý den roládu ze všech stran osmažíme na másle s olejem, maso osolíme, posypeme majoránkou, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě.
- Když je roláda poloměkká, odstraníme poklici a pečeme, až maso zezlátne a je měkké.
- Během pečení roládu obrátíme a poléváme výpekem.