Špagety po sicilsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 350 g
Lilek 2 ks
Majoránka 1 polévková lžíce
Olej olivový 1.5 dl
Olej slunečnicový 30 ml
Olivy černé 60 g
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Špagety 175 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olivovým olejem vymažeme kulatý pekáč, dno pokryjeme pergamenovým papírem a potřeme olejem. Na kolečka pokrájíme neoloupané lilky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a postupně lilky smažíme po obou stranách. Poté dáme okapat. Do pánve přidáme mleté maso, pokrájenou cibuli a česnek. Smažíme, dokud maso nezhnědne. Přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, worcester, majoránku, sůl a pepř. Povaříme 10 minut za občasného míchání. Přidáme pokrájené olivy a papriku a 10 minut povaříme.
  3. Špagety uvaříme v hrnci s osolenou vařící vodou. Procedíme a dáme do mísy. Přidáme i masovou směs a promícháme se špagetami.
  4. Po dně po stěnách ohnivzdorné mísy rozmístíme kolečka lilků, přidáme špagety, stlačíme, navrch dáme zbytek koleček lilků.
  5. V předehřáté troubě zapékáme 40 minut. Poté necháme stát 5 minut a vyklopíme na mísu. Podáváme teplé.