Králičí stehna v pivní marinádě
Ingredience
Králičí stehna |
1 kg |
Olej rostlinný |
160 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
3 polévková lžíce |
Česnek |
5 stroužek |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králičí stehna očistíme, obalíme v solamylu, namočíme do marinády a pod fólií necháme do druhého dne marinovat.
- Marinádu připravíme smícháním všech uvedených surovin (česnek utřeme se solí).
- Poté stehna smažíme v oleji na menším plameni.