Skotské lívance
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
4 kávová lžička |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
225 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Sirup Golden |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme vejce, přilijeme zlatý sirup a mléko. Metlou vše prošleháme na hladké těsto.
- Lívanečník potřeme olejem a lžící do něj naléváme připravené těsto. Smažíme tak dlouho, až se na povrchu těsta objeví bublinky, obrátíme a dopečeme dozlatova.
- Upečené lívance uchováme až do podávání teplé.