Bramborové trojhránky

Ingredience


Brambory vařené 450 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej rostlinný 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené brambory vsypeme do mísy a rozšťoucháme dohladka. Přidáme sůl, mouku, kypřicí prášek a vypracujeme vláčné těsto.
  2. Na vále těsto prohněteme a rozválíme na čtverec 20x20cm. Rozkrojíme na čtvrtiny a každou ještě rozkrojíme na trojúhelník.
  3. Trojhránky pečeme na pánvi na rozehřátém oleji asi 2 minuty po každé straně. Až do podávání je uchováme teplé.
  4. Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.